Hertog.reismee.nl

Half dagje spelevaren

Olla,

Na een nacht flinke regen was het in de ochtend weer opgeklaard. We hebben eerst ontbeten in het restaurant. Het opvallende van alles is dat eigenlijk niemand een woord engels spreekt en uitsluitend ons beantwoord in spaans. Begrijpen we het niet dan herhalen ze het gewoon wat harder. Daar zijn we echt mee geholpen.

Na het ontbijt hebben we uitgechecked en onze spullen in de auto geladen. De auto konden we bij het hotel laten staan en we zijn te voet naar de boten gegaan die ons over de Rio Grande de Chiapa zou varen door de Canyon de Sumidero. Ticket kopen en wachten tot er een boot vol was. Na 25 minuten was het zo ver. Reddingsvesten om, bandje om de pols dat je eco belasting had betaald en varen maar. Met een gangetje van 50 km per uur werden we de rivier over gesjeesd. Bij plekken voor een foto momentje werd er even stilgelegd. En het mooie was dat de schipper ook gids was met een goed verhaal....in het spaans. Maar flarden kregen we mee. We leren snel. Imponerende canyon die soms tot een kilometer boven ons uit torende. En veel natuur, met vele vogels zoals pelikanen, zwarte gieren, witte reigers en andere dieren zoals krokodillen en apen. Deze laatste van heeeeeeeeeel ver. Jammer van de hoeveelheid rotzooi als petflessen die in het water ronddreef. De schipper had eigenlijk alleen oog voor de zoogdieren. Vogels deden hem veel minder. Daar was dan ook geen aandacht voor. Toen we terug gingen kregen we een enorme hoosbui over ons heen. Gelukkig hadden we de reddingsvesten nog die ons een beetje warm hielden. Maar bij terugkomst waren we weer drooggefohnd door de snelheid van de boot.

Na een lichte lunch zijn we eerst terug gegaan naar het hotel om een vergeten handdoek op te halen en vervolgens snel met de auto naar San Cristobal. Een adembenemende tocht door de bergen waar we het hoogste punt van de reis (3300 mtr) bereikten. Na 2 uur waren we al weer ingechecked in het volgende hotel. Mooi hotel tegen het centrum aan.

De jongens hebben gedineerd bij de burgerking, ik heb wat anders gegeten. Daarna nog wat geshopt, maar daar was de lol snel van af. Het kwam namelijk met bakken uit de lucht. Wel nog een nieuwe paraplu gekocht want we kwamen er eentje te kort.

Morgen staan de indianen op het programma. We zijn benieuwd. De tour is inmiddels door ons geboekt. Wordt dus vervolgd

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste dag in Mexico

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres:

Zoeken